www.google.com

bilalkayabay.blogspot.com

8 Şubat 2010 Pazartesi


BİRİ BANA ANLATSIN NASIL ANLATACAKSA                         
BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU


         Soruyorlar, çok tuhafıma gidiyor: "Madem darbelere karşısınız, niyetlenenlerle ne uğraşıyorsunuz, yapanlar ortada, yapışın yakalarına.

       Anladık, biz aykırıyız, tuhafız da birileri de "çeşit" hani. Yahu, adamlar takiyyeci, numaracı, din bezirganı, anladık.

       Bunlar, eteğinin altında palazlanıp kanatlandıkları "mücahit" hocalarını sattı, gömleği çıkarıp attı, görüşlerini kararttılar tamam.

       Tamam da, varlarını yoklarını, her şeylerini borçlu oldukları cuntaya böyle bir tavır koyacak kadar da akılsız değiller.

       Bunlar, tüccar kafalı hesap adamıdır. Gününe göre, hocalarını, gömleklerini, görüşlerini sattılar. TSK içinden üç beş aklıevvel kurban bulur, birilerine, bir yerlere şirin görünür, işi bağlarlar. Yoksa veli nimetleriyle bozuşurlar mı hiç

       Hiç belli mi olur. Belki bir gün bir yanlışlık olur ; SOL TOPARLANIVERİR. Kim yetişir imdatlarına.

       Anlaşıldı mı vehbinin kerrakesi !.. Yaaa !...

       Zaten, askerlere kızgınlıkları da o yüzden. "Bizi, sizin ağa babalarınız bu günlere taşıdı. Siz nasıl o mubarek insanların izinden gitmez, bizi daha da güçlendirmezsiniz, bre zındıklar" deyip köpürüyorlar.

       Anayasa için halk oylamasına gideceklermiş. Neden ? Çünkü, söz milletindir. Cumhurun sözünün üstüne söz yoktur.

       Madem, bu söylediğiniz doğrudur, takiyye falan yok, dininiz imanınız, Muhammet hakkı için inandığınızı "ifade" ediyorsunuz. O zaman, veli nimetlerinizce hazırlanmış, pek aziz ve muhterem milletin yüz kişisinden doksan ikisi tarafından baş tacı edilmiş mevcut anayasadan ne istiyorsunuz.

      Yıllardır, abilerinizden başlayarak yola yola, yoluk tavuğu döndürdünüz zaten. Zaten bir halta benzemiyordu, iyice kendinize benzettiniz.

      Şimdi : " Cuntamızın Anayasası ile, 'cumhurumuzu' kafamıza göre becerdik, memleketi de becerecek yeni bir anayasa gerek bize" mi diyorsunuz. Mübarek olsun !..

      Biz zaten ilk günden bu güne feryatlardayız "Anayasa diye sırtımıza geçirilen bu deli gömleğini yırtın" diye. Sizin "cumhur" unuz kabul etti bu anayasayı "kahhar" bir çoğunlukla.

      Biri bana anlatsın. Belki Kasımpaşalı anlatır. Şöyle kostak bir "van minüt" çekip. Halk oylamasının anlamı ne ? ! Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu böyle.

      Bu anayasayı boza boza, "cumhurunuza" saygısızlık ettiniz. Şimdi önlerine konulan sandığı, kafanıza geçirse ve de dese ki:

      "Siz % 92 gibi "kahhar" bir çoğunlukla kabul ettiğimiz anayasamızı, ne hakla düzer, bozarsınız, hangi yüzle getirirsiniz yenisini önümüze.

       Bunlarda takiyye, bahane, ağlama, acındırma bitmez ya, ben gene de merak ediyorum: "Ne derler acaba..." diye.

      Dedim ya, ben öyle böyle değil, çok tuhafım çoook...